perjantai 28. lokakuuta 2022

Masennuslääkkeet katoavat apteekkien hyllyiltä

Amerikkalainen lääkeyhtiö Viatris on lopettanut masennuslääke Zoloftin toimitukset Venäjälle, kertoo talouslehti Kommersant. Toimitusten keskeytymisen sanotaan johtuvan teknisistä ongelmista toisen valmistajan tuotantolaitoksessa.

Zoloft on yksi Venäjän suosituimmista masennuslääkkeistä, koska sillä on vähän haittavaikutuksia. Lääkkeen toimitusvaikeuksien on kerrottu alkaneen jo tammikuussa. Verkkolehti Mediazonan mukaan Zoloftin hävisi monien kaupunkien apteekkien hyllyiltä huhtikuussa.

Venäläiset käyttivät tammi-syyskuussa masennuslääkkeisiin 70 % enemmän rahaa kuin samaan aikaan viime vuonna. Niitä ostettiin 8,4 miljoonaa pakkausta, mikä on 48 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Rauhoittaviin lääkkeisiin käytetty rahasumma kasvoi samaan aikaan 56 %. Masennuslääkkeiden tuotanto lisääntyi 24 % ja rauhoittavien 21 %.

Loputtoman ahneet kansainväliset lääkeyhtiöt ovat kieltäytyneet vetäytymästä Venäjän markkinoilta "eettisiin syihin" vedoten. Ensimmäisen lähtijän on kerrottu olevan suomalainen Orion Pharma.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti