lauantai 8. lokakuuta 2022

Sylvamo on myynyt Svetogorskin sellu- ja paperitehtaan

Amerikkalainen paperiyhtiö Sylvamo on myynyt Venäjän-toimintonsa, kertoo talouslehti Forbes. Kauppaan kuuluu Svetogorskissa eli entisessä Ensossa sijaitseva sellu- ja paperitehdas. Sylvamo tunnetaan Venäjällä erityisesti SvetoCopy-merkkisen toimistopaperin tuottajana.

Sylvamon Venäjän-toiminnot on ostanut kazanilainen pehmopaperin valmistaja Pulp Invest. Kaupan arvo on 420 miljoonaa dollaria, mutta valuutan kurssimuutosten ja transaktiomaksujen jälkeen Sylvamo saa summasta 390 miljoonaa. Yhtiön mukaan se käyttää 325 miljoonaa velkojen maksamiseen.

Sylvamo ilmoitti toukokuussa vetäytyvänsä Venäjältä. Sen omistama Svetogorskin tehdas on valmistanut muun muassa paperia ja tetrapakkausten aihioita. Tuotanto keskeytettiin maaliskuussa Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Svetogorskin sellu- ja paperitehdas on kaupungin ainoa merkittävä tuotantolaitos.

Leningradin alueen uutissivusto 47 News tarkentaa, että kolme kuukautta sitten perustetun Pulp Investin ainoa omistaja on Sylvamon Venäjän-johtaja Timur Gabidullin. Svetogorskin ulkomaalainen johtoporras on työskennellyt tehtaalla Imatralta käsin.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti