keskiviikko 12. lokakuuta 2022

Liikekannallepano lähti toiselle kierrokselle

Liikekannallepano Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa jatkuu, kertoo Telegram-kanava Sota. Eräillä alueilla on aloitettu jo toinen kierros ja kutsunnat laajenevat myös Moskovassa.

Moskovassa asevelvollisia jahdataan asuntoloissa ja retkeilymajoissa. Poliisi takavarikoi passeja ja määrää miehiä tulemaan seuraavana päivänä tavaroineen kokoontumispisteisiin. Toimistotaloissa poliisi pyydystää miehiä käytäviltä ja raahaa heitä pidätysautoihin.

Novolipetskin metallitehtaalla kutsuntamääräyksiä on alettua jakaa Venäjän kansalaisuuden saaaneille Mariupolin pakolaisille. Positiivisia uutisia kuuluu Nenetsiasta, jossa poronhoitajat on vapautettu palveluksesta.

Rostovin alue, jossa ehdittiin ilmoittaa liikekannallepanon päättymisestä, on saanut uuden kutsuntakiintiön. Tilanne on sama Kurskin alueella sekä Udmurtiassa, jossa tasavallan päämies julisti liikekannallepanon ensimmäisen vaiheen päättyneeksi. Paikallisen sotakomissaarin mukaan paikallisviranomaisten puheita ei pidä ottaa vakavasti.

Jevgeni Prigozhinin yksityisarmeija Wagner kerää yhä satoa Venäjän vankiloista. Vangeilta ei ilmeisesti enää tarvita suostumusta sotaan lähtemiseen. Tiedossa on ainakin yksi tapaus, jossa vanki vietiin armeijaan väkisin.

Wagnerin kanssa kilpailee Venäjän puolustusministeriö, jonka värvääjät keräävät Rjazanin ja Stavropolin alueilla vankeja omaan Shtorm-joukkueeseensa. Prigozhin puolestaan vaatii liberaalidemokraatteihin, kommunisteihin ja Rodinaan kuuluvia duuman edustajia lähtemään vapaaehtoisina etulinjaan, koska "parlamentissa näistä tyhjänpuhujista ei ole mitään hyötyä". Vaatimus ei ilmeisesti koske Yhtenäinen Venäjä ja Oikeudenmukainen Venäjä -puolueiden edustajia.

Mobilisoidut ovat jo kärsineet ensimmäiset tappiot. Yli sata Brjanskin alueelta värvättyä sotilasta on kieltäytynyt lähtemästä Ukrainaan, koska edellisesta Lymaniin lähetetystä ryhmästä tuli takaisin vain yksi haavoittunut.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti