lauantai 8. lokakuuta 2022

Moskovassa osoitettiin mieltä vapaasti poliisin estämättä

Moskovassa osoitettiin mieltä Yhdysvaltoja vastaan Krimin sillan räjäytyksen johdosta, kertoo verkkolehti Moskvitsh. "Kansallisen vapautusliikkeen" NOD:n aktivistit vaativat Yhdysvaltain suurlähetystön luona presidentti Joe Bidenin eroa ja Naton vetäytymistä entisen Neuvostoliiton alueelta.

NOD:n aktivistien mukaan isku Krimin siltaa vastaan oli Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n tilaama. Mielenosoittajien iskulauseissa julistettiin, että "Kiova on venäläinen kaupunki", "Ukraina on osa Venäjää" ja "Biden vie USA:n kohti ydinkatastrofia".

Mielenosoituksen yhteydessä järjestetyssä performanssissa setä Samuliksi pukeutunut aktivisti talutti jalkarautoihin kytkettyä "Ukrainaa", jota esitti maan lipun väreihin puettu sikalelu. Tapahtuman huipentuma oli leikkiohjus Sarmatin esiintulo.

Tiedossa ei ole, oliko tapahtumasta sovittu etukäteen viranomaisten kanssa. Poliisin pidättämistä mielenosoittajista ei myöskään ole tietoja. Rohkeneeko joku vielä tämän jälkeen epäillä, etteikö Venäjällä olisi sananvapautta, ihmettelee Venäjän uutiset...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti