keskiviikko 19. lokakuuta 2022

Antisemitismi ei häiritse eliitin Israelin-matkoja

Venäjän silmäätekevät lomailevat Israelissa, kertoo Telegram-kanava Mozhem objasnit. Samaan aikaan Venäjän tiedotusvälineissä on meneillään antisemitistinen kampanja.

Putinin lehdistösihteeri Dmitri Peskovin vaimo Tatjana Navka on hiljattain majoittunut Tel Avivin loistohotelli Kempinskiin. Pariskunta on Yhdysvaltojen ja EU:n pakotteiden kohteena, mutta Israeliin venäläiset voivat matkustaa ilman viisumia. Tämä on alkanut herättää ärtymystä paikallisissa Ukrainan ystävissä.

Entinen taitoluistelija Navka on itse ollut antisemitistisen skandaalin keskipisteenä. Vuonna 2016 hän oli mukana televisioshow "Jääkaudessa" esiintyen juutalaisen keskitysleirivangin puvussa. Läntiset tiedotusvälineet kutsuivat tapausta "holokaustiksi jäällä".

Israelissa on nähty myös muita Venäjän eliitin jäseniä. Huhtikuussa siellä kävi kahdesti valtion tilintarkastusviraston johtaja Aleksei Kudrin. Ensimmäisellä kerralla hän majoittui lomamatkallaan Ritziin ja toisella kerralla hän kävi sanojensa mukaan lääkärin vastaanotolla. Toukokuussa Israelissa nähtiin Moskovan kulttuurihallinnon entinen johtaja Sergei Kapkov uuden mielitiettynsä kanssa.

Venäjän televisiossa puhutaan yhä useammin "jutskuista" ja kerrotaan juutalaisaiheisia vitsejä. Propagandistit vertaavat venäläisiin kohdistuvia pakotteita juutalaisten kohtaloon toisen maailmansodan aikana. Israelissa poliitikot keskustelevat aseavusta Ukrainalle vastauksena Iranin Venäjälle toimittamille lennokeille ja ohjuksille.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti