perjantai 7. lokakuuta 2022

Propagandisti kaipaa 58. pykälää sodanjohdon rankaisemiseksi

Propagandisti Vladimir Solovjov kaipaa Venäjän SFNT:n rikoslain 58. pykälää, kertoo uutissivusto Medialeaks. Sitä tarvitaan hänen mukaansa Venäjän hyökkäyssodassa epäonnistuneiden "kansanvihollisten" rankaisemiseen.

Televisiokanavallaan esiintynyt Solovjov arvostelee Venäjän sodanjohtoa ja ehdottaa Venäjän federatiivisen neuvostotasavallan rikoslakiin sisältyneen 58. pykälän käyttöön ottoa syyllisten rankaisemiseksi. "Vastavallankumouksellista toimintaa" koskenut pykälä oli voimassa vuosina 1927-1961.

"Jonkun on vastattava siitä, että esimerkiksi nyt Ukrainan asevoimat ovat tuoneet Zaporizhzhjan alueelle valtavan määrän aseita ja sotilaita. Missä ovat iskut paikkoihin, joihin aseita ja sotilaita on keskitetty? Voin toistaa 156. kertaa kaikki nämä kysymykset, joita esitän säännöllisesti. Miksi näin tapahtuu? Siksi että he eivät voi, eivät osaa, eivät halua, vai onko kyseessä petos?"

Solovjovin mukaan 58. pykälässä on ajankohtaisia osia kuten "isänmaanpetos", "aseellinen kapina", "yhteys vieraaseen valtioon vastavallankumouksellisissa tarkoituksissa", "avun tarjoaminen kansainväliselle porvaristolle", "vieraan valtion taivuttaminen sotaan", "vakoilu", "tuholaisuus", "terrorismi", "diversiot", "neuvostovastainen agitaatio ja propaganda" ja "organisoitu vastavallankumouksellinen toiminta".

VSFNT:n rikoslain 58. pykälä oli yksi Stalinin vainojen keskeisistä elementeistä. Sen perusteella teloitettiin ja tuomittiin vankileireille miljoonia kansanvihollisiksi syytettyjä ihmisiä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti