sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Sota lisää viinan myyntiä Ukrainan rajalla

Viinan kulutus on lisääntynyt Venäjän raja-alueilla sodan ja liikekannallepanon seurauksena, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Väkevien alkoholijuomien myynti on kasvanut tänä vuonna Belgorodin alueella 20 % ja Kurskin alueella 16 %.

Alkoholin myynnin lisäys Ukrainan rajan läheisyydessä keskittyy väkeviin juomiin. Tammi-elokuussa niitä myytiin Belgorodin alueella 526,2 tuhatta ja Kurskin alueella 431,3 tuhatta dekalitraa. Kasvu näkyy myös Tambovin, Voronezhin, Orjolin ja Lipetskin alueilla. Kysytyintä on kotimainen halpa votka, joka maksaa vähän yli 200 ruplaa pullo.

Viinan myynti on kasvanut koko Venäjällä 8,4  % viime vuodesta. Samaan aikaan on lisääntynyt venäläisten sodan takia kokema ahdistus. Liikekannallepanon julistamisen jälkeen ahdistuneiden venäläisten osuus kasvoi tutkimuslaitos FOM:n mukaan 35 prosentista 69 prosenttiin ja saavutti lokakuun alussa 73 %.

Venäläisten alkoholisoitumiseen on kiinnittänyt huomiota myös presidentti Vladimir Putin. Hänen mukaansa ongelmaa ei voida ratkaista kielloilla, vaan tarjoamalla ihmisille mahdollisuus kehittyä ja harjoittaa mielekästä toimintaa. Sodan alkamisen jälkeen lisääntyneestä alkoholismista on kertottu myös venäläisten virkamiesten keskuudessa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti