lauantai 22. lokakuuta 2022

Venäjä avaa eurooppalaisille lämmittelypisteitä

Suomalaiset tulevat Venäjän kulttuurikeskukseen lämmittelemään, kertoo valtion tietotoimisto RIA Novosti. "Venäjältä lämmöllä" -nimisen kampanjan on järjestänyt virallisesta kulttuurivaihdosta vastaava virasto Rossotrudnitshestvo.

RIA Novostin mukaan Venäjän kulttuurikeskukset tarjoavat tänä talvena eurooppalaisille tilaisuuden tulla lämmittelemään. "Syksyisen kylmän ja pimeän sään myötä kulttuurikeskukset aloittavat kampanjan 'Venäjältä lämmöllä'. Kun lämpötila ulkona ja erityisesti kotona jatkuvasti laskee, 'venäläiset talot' ja kulttuurikeskukset Euroopan pääkaupungeissa avaavat ovensa tästä päivästä lähtien kaikille. Niin kauan kun kaasun ja sähkön hinnat pysyvät korkeina, keskukset toimivat lämmittelypisteinä", kertoo Rossotrudnitshestvo Telegram-kanavallaan.

Kulttuurikeskuksissa voi juoda teetä, ladata puhelimen ja katsoa elokuvia. Lapsia varten esitetään piirrettyjä. "Lämpö kodeissa ja inhimillinen lämpö Venäjältä on se, mitä palelevat euroopalaiset perheet tarvitsevat. Kun sosiaaliset jännitteet ja venäläisvastaisuus Euroopassa lisääntyvät, 'venäläisten talojen' humanitaarisen kampanjan on tarkoitus osoittaa perinteistä vieraanvaraisuuttamme ja lämmittää jäätyvien eurooppalaisten perheiden sydämiä", sanoo virasto.

Helsingissä toimiva Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus esitti eilen kampanjan puitteissa lastenelokuvan Ilja Muromets, kertoo Rossotrudnitshestvon Telegram-kanava. Lapsille ja vanhemmille tarjottiin juomia ja keksiä. Edellinen tapahtuma keskuksessa oli huhtikuussa sen jälkeen kun toiminta viime helmikuussa näyttää jostain syystä lähes kokonaan lakanneen.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti