sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Prigozhin perustaa Pietariin Wagner-keskuksen

Yksityisarmeija Wagnerin omistaja Jevgeni Prigozhin avaa Pietariin samannimisen teknologiakeskuksen, kertoo talouslehti RBK. Sen tarkoitus on lisätä Venäjän puolustuskykyä muun muassa tietoteknologian alalla.

Jevgeni Prigozhinin mukaan Wagner-keskus on rakennusryhmä, jossa on tiloja keksijöille, suunnittelijoille, IT-asiantuntijoille, kokeelliselle tuotannolle ja startupeille. Keskuksen tehtävänä on luoda suotuisa ympäristö Venäjän puolustuskykyä lisäävien uusien ajatusten synnylle. Tulevaisuudessa vastaavia keskuksia voidaan perustaa muihinkin kaupunkeihin, sanoo Prigozhin.

Verkkolehti Bumagan mukaan keskus sijaitsee Dalnevostotshnyi-prospektin ja Zolnaja-kadun kulmassa lähellä Novotsherkasskaja-metroasemaa. Kyseessä on Morskaja stolitsa -niminen rakennuskompleksi, joka vuonna 2019 siirtyi Prigozhiniin liittyvälle yritykselle.

Prigozhin tunnetaan yksityisarmeija Wagnerin lisäksi Pietarin trollitehtaan omistajana. Hänen asemansa on viime aikoina kovasti vahvistunut ja tekeillä on ilmeisesti suuria suunnitelmia, joihin tarvitaan paljon informaatiotukea.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti