torstai 27. lokakuuta 2022

Koululaisten joukosta etsitään toisinajattelijoita

Smolenskin alueen koululaisille on jaettu kyselylomakkeita, joiden avulla etsitään mahdollisia toisinajattelijoita, kertoo verkkolehti The Insider. Lomakkeet sisältävät kysymyksiä protesteista, vaaleista, oppositiosta sekä ääri- ja terroristijärjestöjen toiminnasta.

Nuorilta kysytään lomakkeissa, käyttävätkö he Internetiä saadakseen tietoja protesteista, pitävätkö he äärijärjestöjen toimintaa yhteiskunnalle vaarallisena, onko Venäjän järjestelmä heidän mielestään oikeudenmukainen, luottavatko he Venäjällä järjestettäviin vaaleihin ja tuntevatko he itsensä loukatuiksi. Terrorismikytkösten lisäksi kysymysten tarkoituksena on tunnistaa kansalaiset, jotka ovat eri mieltä vallitsevan poliittisen järjestelmän kanssa.

Arkangelin alueella järjestettiin hiljattain 10-11-luokkalaisille suunnattu "anonyymi" Internet-kysely, jossa selvitettiin koululaisten suhtautumista presidentti Putiniin, heidän valmiuttaan osallistua protesteihin ja mahdollisia sympatioita "terroristeja ja ekstremistejä" kohtaan. Kyselyä kutsuttiin "nimettömäksi", mutta sen lopussa vastaajien piti ilmoittaa ikänsä, oppilaitoksensa ja luokkansa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti