sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Satamien pahimmat ennusteet toteutuvat

Venäjän Itämeren satamien konttiliikenteen pahimmat odotukset käyvät toteen, kertoo talouslehti Delovoi Peterburg. Kuljetusten määrä laski kolmannella vuosineljänneksellä 85,7 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Arvion ovat esittäneet uutistoimisto Port News ja Luonnollisten monopolien tutkimusinstituutti.

Itämeren satamat käsittelivät viime vuoden kolmannella neljänneksellä noin 616 000 konttia. Tänä vuonna määrä on laskenut alle 90 tuhanteen. Global Ports -konsernin terminaaleissa Pietarissa ja Laukaansuussa laskua on kolmannella vuosineljänneksellä lähes 95 %. Muut toimijat eivät ole julkistaneet lukujaan, mutta niillä tuskin menee yhtään paremmin.

Vuonna 2021 Itämeren satamat käsittelivät 2,07 miljoonaa konttia. Tänä vuonna niiden määrä voi vähentyä yli 1,8 miljoonalla. Venäjälle asetettujen pakotteiden säilyessä ja logistiikan suuntautuessa kohti itää tilanne huonontuu entisestään. Pientä helpotusta odotetaan Koillisväylää kehittävältä Rosatomilta, joka on lisännyt omistustaan huolintayrityksissä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti