sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Joensuulaisopiskelija ei pääse pois Valko-Venäjältä

Joensuussa opiskelevaa Valentinia ei päästetä pois Valko-Venäjältä, kertoo Telegram-kanava Baza. Venäjältä kotoisin oleva poika oli erehtynyt lähtemään maahan syyslomalle.

Kesällä Joensuusta opiskelupaikan saanut Valentin päätti käydä koulun syyslomalla Minskissä. Hän matkusti sinne linja-autolla Viron, Latvian ja Liettuan kautta. Valko-Venäjälle pääsyssä ei ollut ongelmia, mutta paluumatkalla rajaviranomaiset eivät laskeneetkaan häntä pois maasta.

Rajavartijoiden mukaan Valentinin täytyy pyytää selvitystä virallisen asuinpaikkansa poliisilta. Poika ei ole palvellut Venäjän armeijassa eikä hän ole saanut kutsuntamääräystä. Toisaalta hän on saanut sotilaskoulutusta venäläisessä oppilaitoksessa.

Verkkolehti The Moscow Timesin mukaan Valko-Venäjä on ryhtynyt estämään liikekannallepanoa pakenevien venäläismiesten pääsyn pois maasta. Rajoitus tuli voimaan 20. lokakuuta, kaksi päivää ennen kuin Valentinin piti palata Minskistä.

PS: Yle kertoo, että myöhemmin Venäjän rajalla miehelle lätkäistiin 200 vuoden maastapoistumiskielto.

PPS: Maastapoistumisrajoituksia on sittemmin alettu purkaa, ja Valentin pääsi lokakuun viimeisenä päivänä ongelmitta Brusnitshnojen kautta Suomeen.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti