perjantai 14. lokakuuta 2022

Sotilaan palkka: 792 ruplaa

Jamalin Nenetsiassa armeijaan kutsuttujen vaimot ovat saaneet miestensä ensimmäiset palkat, kertoo paikallinen uutissivusto Neft. Novyi Urengoissa tilille oli maksettu 792 ruplaa (13 euroa).

Verkkokeskustelussa summan kokoa on yritetty selittää sillä, että kyseessä olisi vain kahdelta syyskuun koulutuspäivältä maksettu palkka. Toiset muistavat, että jokaisesta koulutuspäivästä on luvattu tuhat ruplaa. Osa kutsuttujen vaimoista ei ole saanut mitään maksuja. Naiset ovat laskevinaan, että kuukausipalkka koulutuksesta olisi 11 000 ruplaa (179 euroa), millä ei paljon laskuja makseta.

Piirikunnan hallinnon mukaan "Jamalilla tarjotaan tukitoimia armeijaan kutsuttujen perheille. Mobilisoidun kuoleman yhteydessä maksetaan kolmen miljoonan ruplan kertamaksu jokaista perheenjäsentä kohti ja 10 134 ruplaa kuukaudessa. Maksu mobilisoidun haavoittumisesta on miljoona ruplaa. Lisäksi tarjotaan alennus matkoista ja korvataan puolet asumiskustannuksista. Mobilisoitu henkilö säilyttää myös työpaikkansa ja palkkansa. Työnantaja päättää ehdoista."

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti