sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Mobilisoiduille luvataan reiättömät panssariliivit

Venäläissotilaille on annettu panssariliivejä, joissa on reikiä, kertoo uutissivusto Lenta.ru. Asiasta ovat valittaneet mobilisoitujen sukulaiset.

Venäjän miehittämän Krimin päämies Sergei Aksjonov on luvannut antaa kaikille armeijaan kutsutuille uudet panssariliivit lokakuun 20. päivään mennessä. Aksjonovin edustajan mukaan "kysymys sotilaiden lähettämisestä ilman varusteita on joka tapauksessa otettava valvontaan. Tämä tapaus ja koko mobilisoitujen teema ovat päämiehen henkilökohtaisessa kontrollissa."

Propagandistien kertomukset lyövät Venäjän uutiset usein ällikällä: Miksi panssariliiveissä on reikiä? Miksi siviili lupaa sotilaille reiättömät liivit? Miksi Lentan kaltainen propagandamedia haluaa kertoa asiasta ja miksi se perustaa juttunsa täysin oppositiohenkisen Podjom-sivuston uutiseen?

Podjomin uutisesta käy ilmi, että rikkinäisiä panssariliivejä on annettu Krimiltä Ukrainan H'ersonin alueelle lähteville sotilaille. Niiden vikoja on yritetty korjata teipillä. Sotilaat ovat saaneet myös vuonna 1948 valmistetut kypärät.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti