sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Duuma pohtii mobilisoitujen varustamista

Venäjän duuman puolustusvaliokunta aikoo pohtia armeijaan kutsuttujen vaatettamista ja aseistamista, kertoo talouslehti RBK. Suljettuun istuntoon osallistuvat varapuolustusministerit Aleksei Krivorutshko ja Mihail Mizintsev.

Puolustusvaliokuntaan kuuluvan Andrei Guruljovin mukaan "ongelma on seuraava: Venäjän budjetissa myönnetään puolustusministeriölle joka vuosi riittävästi rahaa, mukaan lukien aineellis-tekniseen varustukseen. Nyt emme voi ymmärtää, miksi meidän mobilisoitumme eivät saa kunnollisia kenkiä ja vaatteita. Univormu, vaatteet, aseet - niitä kaikkia tarvitaan", sanoo duuman jäsen.

Puolustusministeriön edustajia kuullaan duuman puolustusvaliokunnan suljetussa istunnossa osana puolustusbudjetin käsittelyä. Aiemmin Guruljov ilmoitti, että puolustus- sekä turvallisuus- ja korruption vastaisen valiokunnan puheenjohtajat ovat lähettäneet valtakunnansyyttäjä Igor Krasnoville kirjeen, jossa häntä pyydetään selvittämään armeijan varusteluongelmia.

Venäjän uutiset myöntää, että uutinen on jo kolme päivää vanha, mutta mikäs kiire tässä nyt muka on? RBK muistaa mainita, että presidentti Putin julisti "osittaisen" liikekannallepanon 21. syyskuuta, lähes seitsemän kuukautta Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen. Puolustusministeri Sergei Shoigu antoi 4. lokakuuta asevoimien johdon tehtäväksi huolehtia varusteiden hankkimisesta armeijaan kutsutuille. Duuman puolustusvaliokunta aikoo käsitellä asiaa 17. lokakuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti