maanantai 31. lokakuuta 2022

Prigozhin syyttää Pietarin kuvernööriä rikollisjärjestön perustamisesta

Yksityisarmeija Wagnerin omistaja Jevgeni Prigozhin syyttää Pietarin kuvernööriä Aleksandr Beglovia rikollisjärjestön perustamisesta, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Prigozhin vaatii syyttäjänvirastoa aloittamaan Beglovin toimien tutkinnan.

Prigozhinin mukaan Beglovin (kuvassa) Pietariin perustaman rikollisjärjestön tavoitteena on "valtion budjetin ryöstäminen ja korruptoituneiden virkamiesten rikastuminen". Hän ei toistaiseksi kerro julkisuuteen, mistä rikoksista tarkalleen on kysymys.

Prigozhin on jo aiemmin ottanut julkisesti yhteen Pietarin kuvernöörin kanssa. Vuoden alussa Beglovia arvosteltiin mediassa katujen puhtaanapidosta, ja vasta myöhemmin paljastui, että kritiikin takana oli Wagnerin omistaja. Prigozhin kutsui omalle Nevskije novosti -lehdelleen antamassaan haastattelussa Beglovia "tyrannikuvernööriksi".

Kun presidentti Putin kävi helmikuun alussa Pietarissa, hän ei edes tavannut Beglovia. Kuvernööri ilmoitti, että "vaikutusvaltaiset ihmiset" ovat aloittaneet kampanjan häntä vastaan. Verkkolehti Meduzan mukaan Kremlissa suunniteltiin tuolloin Beglovin erottamista, mutta Venäjän hyökkäys Ukrainaan keskeytti asian. 

Kuvernööri on sittemmin hyökkäyssotaa tukemalla kunnostautunut Putinin silmissä ja onnistunut säilyttämään virkansa. Prigozhin on kuitenkin jatkanut hänen arvosteluaan. Lokakuun alussa hän syytti Beglovia sotilaiden oikeuksien loukkaamisesta ja käytännön tuesta Ukrainan asevoimille.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti