keskiviikko 12. lokakuuta 2022

Kuka antoi lapselle luvan ajatella?

Jekaterinburgilainen viidesluokkalainen sai opettajalta haukut "väärästä ajattelusta", kertoo paikallinen uutissivusto It's My City. Poika oli pyytänyt sotilaita olemaan tappamatta ihmisiä.

Viidesluokkalainen Timofei sai viime viikolla opettajalta tehtäväksi kirjoittaa venäjän tunnilla kirjeen sotilaalle. Opettaja oli luvannut lapsille, että kirjeet lähetetään rintamalle eikä kukaan tarkasta niitä.

Timofei suoritti tehtävän ja pani kirjeen kuoreen, johon hän piirsi rauhankyyhkyn. Kirjeeseen hän oli kirjoittanut: "Palaa kotiin, sotilas, älä vahingoita ketään. On parempi kuolla kuin ryhtyä murhaajaksi."

Muutaman päivän kuluttua opettaja kutsui Timofein puhutteluun. Hän kysyi pojalta, oliko tämä pannut kirjeeseen omiaan. Poika kielsi ja säikähti, että hänet viedään rehtorin luokse ja "tullaan pidättämään". Myöhemmin opettaja ilmoitti, että hän tietää kirjeen sisällön.

Timofei oli pitkään nyreissään, koska opettaja oli sanonut, ettei hän lukisi mitään. Opettaja oli kysynyt, kuka antoi pojalle luvan kirjoittaa mielipiteensä, ja sanonut, että se ei kiinnosta ketään ja että pitää kirjoittaa mallin mukaan."

Timofein äiti, paikallinen aktivisti, oli aiemmin kieltänyt poikaansa osallistumasta isänmaallisuuskasvatuksen tunneille, eikä siitä ollut aiheutunut koulun johdon kanssa ongelmia. Luokkatoverit ovat kuitenkin alkaneet syyttää Timofeita siitä, että hän ei ole tarpeeksi isänmaallinen. Tilanteen aiheuttaman stressin takia poika on joutunut jäämään kotiin.

Jekaterinburgin kaupunginduuman edustaja sanoi aiemmin, että hänen poikaansa pyydettiin koulussa kirjoittamaan kirje sotilaalle vastineeksi parhaasta arvosanasta historiassa. Telegram-kanava Sota puolestaan kertoo, että Tshuvashiassa opetusministeriö on närkästynyt kahdessa tasavallan pääkaupungin koulussa annetusta tehtävästä laatia piirustuksia aiheesta "Ei sodalle". 

"Sillä aikaa kun sotilaamme ja vapaaehtoisemme käyvät taistelua nationalisteja vastaan, tämä teko herättää ihmetystä. Tshuvashian opetusministeriö suorittaa sen johdosta tarkastuksen asianomaisten selville saamiseksi", kerrotaan ministeriöstä.

Venäjän uutiset

1 kommentti: