sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Mobilisoitujen varustaminen on mobilisoitujen omissa käsissä

Armeijaan kutsuttujen varustaminen tulee venäläisille kalliiksi, kertoo Telegram-kanava Mozhem objasnit. Monet perheet eivät luota armeijan rättivarastoihin, vaan ostavat varusteet itse. Eräiden rintamalla tarvittavien tavaroiden hinnat ovat nousseet moninkertaisiksi.

Vaikka armeijan pitäisi tarjota kaikki tarvittavat varusteet, mobilisoidut saavat kutsuntatoimistoista pitkiä listoja mukaan otettavista tavaroista. Niiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti. Modernin panssariliivin hinta on noussut jopa 1829 prosenttia. Samalla valikoima on supistunut, ja verkkokaupoista on vaikeaa löytää kokoa 40 suurempia talvisaappaita.

Telegram-kanavan mukaan varustekokonaisuuden keskihinta on nyt yli 76 000 ruplaa eli päivän kurssilla 1288 euroa. Kalliimpiakin varusteita löytyy, ja esimerkiksi vain välttämättömimmät tavarat sisältävä 5000 ruplan ensiapulaukku voisi helposti maksaa kaksi tai kolme kertaa enemmän. Laskelmassa ei ole mukana merkkituotteita tai Avito-sivuston keinotteluhintoja, jotka ovat nousseet moninkertaisiksi liikekannallepanon julistamisen jälkeen.

Kaikilla perheillä ei tietenkään ole tällaisiakaan summia. Krasnojarskissa kerrotaan äidistä, joka aikoo myydä elimensä ostaakseen pojalleen panssariliivin.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti