lauantai 15. lokakuuta 2022

Ortodoksipappi ilmiantoi toisinajattelijan

Turvallisuuspalvelu FSB syyttää siperialaismiestä vihapuheesta, kertovat verkkolehdet The Insider ja Mediazona. Irkutskin alueen Usolje-Sibirskojen entisen kaupunginvaltuutetun Sergei Ugljanitsan mukaan häntä vastaan nostettu syyte perustuu ortodoksipapin ilmiantoon.

Yrittäjä Sergei Ugljanitsaa vastaan nostettiin lokakuussa rikosjuttu, jonka mukaan hän oli nettikirjoituksissaan lietsonut vihaa poliiseja, sotilaita, virkamiehiä ja presidentti Putinia vastaan. Todistusaineistoon kuuluu Telman kirkon papin Sergei Kandybinin toukokuussa poliisille antama lausunto syytetyn käynnistä kirkossa.

Ortodoksipapin mukaan Ugljanitsa oli huhtikuun alussa sanonut hänelle toivovansa Ukrainan voittoa sodassa ja odottavansa ukrainalaisten paraatia Punaisella torilla. Pappi väittää, että mies oli sanonut sytyttävänsä kynttilän Ukrainan voiton puolesta ja poistunut kirkosta. Keskustelu oli tämän jälkeen ladattu kirkon Instagram-tilille. Syytetyn mukaan keskustelussa oli kysymys ripistä, ja hän oli sytyttänyt kynttilän sodassa kuolleille venäläisille ja ukrainalaisille.

Pappi sanoo epäilevänsä, että kyseessä on ukrainalainen sabotööri: "Jos hän puhuu tällaisia asioita, hänestä on otettava selvää."

PS: Kirkon hiippakunta vahvistaa papin tekemän ilmiannon, kertoo verkkolehti Podjom.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti