keskiviikko 5. lokakuuta 2022

Miehet pakotettiin hakkaamaan vaimonsa

Tshetsheniassa aviomiehet pakotettiin hakkaamaan liikekannallepanon vastaiseen mielenosoitukseen osallistuneet vaimonsa, kertoo Telegram-kanava Vjorstka. Pian tämän jälkeen yksi miehistä kuoli sydänkohtaukseen ja hänen poikansa lähetettiin Ukrainaan.

Liikekannallepanon vastainen mielenosoitus järjestettiin tasavallan pääkaupungissa Groznyissa 21. syyskuuta. Ihmisoikeusjärjestö Memorialin mukaan poliisi pidätti kymmeniä mieltään osoittaneita naisia ja pakotti heidän aviomiehensä pahoinpitelemään heidät.

Vaimonsa hakannut Adam Muradov kuoli seuraavana päivänä sydänkohtaukseen. Parin päivän päästä hänen 18-vuotias poikansa lähetettiin Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainaan. Tasavallan johtajan Ramzan Kadyrovin mukaan mieltään osoitttaneiden naisten sukulaisia on mobilisoitu noin 40, kertoo uutissivusto Meduza.

Mielenosoituksen jälkeen on kaapattu 120-130 naista ja vielä enemmän heidän sukulaisiaan. Poliisi on vaatinut Muradovin perhettä sanomaan kameran edessä, että mitään laittomuuksia ei ole tapahtunut. Tapaus on herättänyt paljon huomiota Tshetsheniassa, eikä se ole lajissaan ainoa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti