torstai 15. syyskuuta 2022

Venäläiset virkamiehet ratkesivat ryyppäämään

Presidentti Putin on viime aikoina puhunut huomiota herättävän usein alkoholismin vaaroista. Uutissivusto Meduzan mukaan tähän on syynä se, että venäläiset virkamiehet ovat alkaneet käyttää alkoholia useammin ja paljon enemmän sen jälkeen kun maa hyökkäsi Ukrainaan.

"Ministerit, heidän varamiehensä, jopa eräät varapääministerit, presidentin hallinnon ja turvallisuusneuvoston työntekijät, osa valtionyhtiöiden johtajista ja kuvernöörit lievittävät näin stressiä", sanoo yksi uutissivuston lähteistä. Paineiden pääsyy ovat hyökkäyssodan ja pakotteiden Venäjälle aiheuttamat ongelmat. Virkamiehistä tuskin kukaan tiesi etukäteen hyökkäyksestä, ja sodan alkuvaiheen neuvottomuus sai heidät tarttumaan pulloon.

Meduzan lähteiden mukaan Putin on huolissaan kurin murenemisesta: "Eräät katoavat ennen tärkeitä tilaisuuksia, joku raportoi epäselvästi ja takellellen. Suuri yleisö näkee sen jo." 

Virkamiesten alkoholinkäytön ei kuitenkaan uskota johtavan rankaisutoimiin, vaan kyseeseen tulevat lähinnä vihjaukset ja kehotukset. Venäjällä juoppoon suhtaudutaan ymmärtäväisesti ja suojellen. Kuten Dmitri Medvedeviin, muistuttaa Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti