torstai 8. syyskuuta 2022

Kunnanvaltuutetut syyttävät Putinia valtiopetoksesta

Pietarilaiset kunnanvaltuutetut kehottavat Venäjän duumaa syyttämään Putinia valtiopetoksesta ja syrjäyttämään hänet presidentin virasta, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Aloitteen ovat tehneet Pietarin Smolnan kunnallishallintoalueen valtuuston jäsenet.

"Mielestämme presidentti Putinin toimissa on Ukrainan alueella suoritettavan sotilaallisen erikoisoperaation alkamisen jälkeen havaittavissa Venäjän federaation perustuslain 93. pykälässä mainitun rikoksen eli valtiopetoksen piirteitä", kirjoittavat valtuutetut. Heidän mukaansa Putinin päätös aloittaa sota Ukrainassa "aiheuttaa vahinkoa Venäjän ja sen kansalaisten turvallisuudelle". Armeijan ja kansalaisten lisäksi myös maan talous kärsii, ja Nato laajentuu Ruotsin ja Suomen kautta kohti itää. Valtuutettujen mukaan sodan tavoitteena oli Ukrainan "demilitarisaatio", mutta "tulos on päinvastainen".

Valtuutetut eivät odota duumalta "ihmeitä", mutta heidän mielestään asiasta on tärkeää puhua. He odottavat tukea myös maan muilta kunnanvaltuutetuilta.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti