maanantai 12. syyskuuta 2022

Venäjällä tehdään lentäjistä "universaalitaistelijoita"

Venäjän kauppa- ja teollisuusministeriö haluaa yhdistää lentäjän ja lentokonemekaanikon ammatit, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Kaukoidän talousfoorumissa puhuneen varaministeri Oleg Botsharovin mukaan "meidän on yhdessä liikenneministeriön kanssa koulutettava ja sertifioitava lentäjistä universaalitaistelijoita: heidän tulee olla samanaikaisesti sekä lentäjiä että lentokoneteknikkoja, ja tekniikan täytyy tarjota mahdollisuus kenttäkorjauksiin käytön aikana".

Botsharovin mukaan kyse on lähinnä lentäjistä paikallisliikenteessä, jota varten voitaisiin luoda "kokonaan uusi lentokelpoisuuden ylläpitojärjestelmä". Virkamies kertoo kauppa- ja teollisuusministeriön suunnitelmasta tuoda markkinoille uusi pienlentokone. Hän toteaa, että "käytännössä olemme siirtymässä uudella tasolla vanhaan hyvään neuvostojärjestelmään, jolloin maassa käytettiin yli 4500 ilma-alusta". Venäjän lentäjäliiton varapuheenjohtaja Oleg Prihodko pitää ehdotuksen toteuttamista mahdottomana, koska lentäjä ja teknikko ovat kaksi täysin eri ammattia. 

Aiemmin kerrottiin, että kauppa- ja teollisuusministeriö suunnittelee säästötoimena lentokoneen perämiehen korvaamista virtuaalipilotilla, vaikka tämä on kansainvälisten lentoturvallisuussääntöjen vastaista. Venäläiset lentoyhtiöt ovat puolestaan kehottaneet lentäjiä käyttämään vähemmän jarruja, jotta säästettäisiin läntisiä koneita, joihin ei pakotteiden takia saada varaosia.

Botsharovin käyttämä ilmaisu "universaalitaistelija" viittaa varmaankin ministerin iän perusteella vuoden 1992 elokuvaan Universal Soldier - Täydellinen sotilas, arvelee Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti