lauantai 24. syyskuuta 2022

Tykinruoka kaipaa suolaa

Venäjällä saattaa tänä syksynä tulla pulaa suolasta, kertoo talouslehti RBK. Maan suurimman suolan tuottajan Russolin ongelmat liittyvät Kazakstanin rautateiden asettamiin rajoituksiin.

Russolin Orenburgin alueella sijaitsevaa tuotantolaitosta palvelee Kazakstanin rautatieyhtiö. Rautateiden ruuhkautumisen takia se aikoo tilapäisesti lopettaa muiden valtioiden omistamien tyhjien gondolivaunujen toimitukset.

Russolin mukaan vaunujen toimituskielto uhkaa lopettaa kokonaan suolan tuotannon ja lastauksen Kazakstanin rajalla sijaitsevassa Sol-Iletskissä. Yhtiö on jo aikaisemmin kärsinyt rautatieliikenteen ongelmista johtuvista toimitushäiriöistä, jotka koskevat myös Venäjän sotateollisuutta ja infrastruktuuria.

Russol tuottaa 42 % Venäjällä käytetystä ruokasuolasta ja 40 % teknisestä suolasta. Noin 20 % Venäjän ruokasuolasta tulee Valko-Venäjältä ja 15 % Kazakstanista. Elintarvikealan mukaan Venäjän suolavarastot ovat "tällä hetkellä minimaaliset". Tilanne on "kriittinen", koska meneillään on syksyn säilöntäkausi.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti