perjantai 23. syyskuuta 2022

Nuoriherra Peskov ei aio lähteä sotimaan

Aleksei Navalnyin tukijat soittivat Putinin tiedottajan Dmitri Peskovin pojalle ja pyysivät häntä saapumaan kutsuntapaikalle, kertoo uutissivusto Meduza. Keskustelu käytiin Youtube-kanava Populjarnaja politikan liikekannallapanolle omistetussa lähetyksessä.

Peskovin vanhin poika Nikolai Choles ilmoitti kutsuntatoimiston työntekijänä esiintyneelle toimittajalle, ettei hän aio saapua lääkärintarkastukseen: "Jos ette tiedä, että minä olen herra Peskov, teidän täytyy ymmärtää, miten ei olisi aivan oikein, että tulisin sinne. Lyhyesti sanottuna, aion ratkaista tämän toisella tasolla". Isäpuolensa sukunimeä tähän saakka käyttäneen nuoriherra Peskovin mukaan hänen täytyy ensin neuvotella asiasta ja ottaa selvää kutsuntatoimistoon saapumisen tarkoituksenmukaisuudesta: "Puhun teille tietyistä poliittisista nyansseista."

Toimittajan kysyessä, onko Putinin tiedottajan poika valmis lähtemään vapaaehtoisena rintamalle, tämä vastasi ettei siitä ole syytä tehdä merkintää papereihin: "Olen kyllä valmis lähtemään, mutta en teidän pyynnöstänne, vaan teen niinkuin minulle sanotaan. Jos Vladimir Vladimirovitsh [Putin] käskee minua lähtemään, niin menen sinne. En ole mikään rivimies... Tämä on turha keskustelu."

Nikolai Choles palasi Venäjälle 2010-luvun alussa asuttuaan kymmenen vuotta Britanniassa. Siellä hänet tuomittiin kahdesta ryöstöstä, ja hän istui yli vuoden vankilassa. Dmitri Peskov on vahvistanut poikansa käymän keskustelun.

Toimittaja soitti lähetyksessä myös pääministeri Mihail Mishustinin pojalle Alekseille. Tämä vastasi suorittavansa maisteriopintoja Moskovan talouskorkeakoulussa ja saaneensa aiemmin sotilaskoulutuksen Baumanin teknisessä yliopistossa. Aleksein mukaan hänellä "ei toistaiseksi ole halua lähteä sotimaan", eikä häntä kannata merkitä vapaaehtoiseksi.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti