keskiviikko 14. syyskuuta 2022

Putinilla oli Vladivostokissa mukanaan 12 lääkäriä

Kaukoidän talousfoorumissa Vladivostokissa vierailleen presidentti Putinin seurueeseen kuului 12 Kremlin sairaalan lääkäriä, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Tieto käy ilmi BBC:n näkemästä julkisesta hotellilaskusta. Lääkärit saapuivat kaupunkiin kymmenen päivää ennen presidenttiä ja viettivät ajan karanteenissa.

Tänä vuonna lääkäreitä oli Putinin mukana enemmän kuin aikaisemmin. Vuosina 2018 ja 2019 heitä oli kahdeksan ja vuonna 2021 vain kaksi. Vuonna 2017 hotellilasku oli tämänvuotista suurempi, mutta lääkärien määrää ei siinä mainittu.

Presidentin hallinnon työntekijät joutuvat yhä viettämään aikaa koronakaranteenissa ennen Putinin tapaamista. Tänä vuonna Pietarin talousfoorumin ja laivastoparaatin edellä virkamiesten eristys kesti kymmenen päivää. Koronapandemian alettua presidentin hallinto on käyttänyt karanteeniin miljardi ruplaa.

Putinin matkoilla on aina mukana joukko Kremlin sairaalan lääkäreitä. He käyvät säännöllisesti tutkimassa häntä myös Sotshissa. Vakituiseen lääkäriryhmään kuuluvat elvytyslääkäri, kaksi korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäriä ja syöpäsairauksiin erikoistunut kirurgi. Viimeksi mainittu on väitellyt kilpirauhassyöpää sairastavien iäkkäiden ja seniilipotilaiden diagnosoinnin ja kirurgisen hoidon erityispiirteistä. Vuonna 2020 Putin tapasi endokrinologian tutkimuskeskuksen johtajan ja kyseli tältä kilpirauhassyövästä.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti