lauantai 17. syyskuuta 2022

Putin on lakannut myöhästelemästä

Vladimir Putin kävi tällä viikolla Shanghain yhteistyöjärjestön kokouksessa Samarkandissa. Presidentin käytöksessä on tapahtunut muutos: hän on lakannut myöhästelemästä, kertoo uutissivusto Meduza. Nykyään muut myöhästyvät tapaamisista Putinin kanssa.

Putin tapasi kokouksessa muun muassa Kiinan, Turkin, Iranin ja Intian johtajia, mutta tapaamisista ei annettu mitään merkittäviä julkilausumia. Venäjän presidentti sanoi Xi Jinpingille, että hän ymmärtää Kiinan "kysymykset ja huolet Ukrainan kriisin johdosta", tunnustaen näin Kiinan tyytymättömyyden tilanteeseen. Intian pääministeri Narendra Modi ilmoitti, että "tämä ei ole sotien aikakausi", mihin Putin vastasi, että Venäjä pyrkii lopettamaan sodan Ukrainassa mahdollisimman pian. Venäjän presidentti käytti puhuessaan ukrainalaisten suosittamaa muotoa "v Ukraine" eikä perinteistä muotoa "na Ukraine", joka tulkitaan usein halventavaksi.

Putin on tunnettu myöhästelystään: kerran hän antoi paavi Franciscuksen odottaa itseään 45 minuutin ajan. Tällä kertaa Putin joutui odottamaan Turkin, Intian, Azerbaidzhanin ja Kirgisian johtajia. Myöhästynyttä Turkin presidenttiä hän kutsui tapaamisessa pääministeriksi. Erdoganin nähtiin myöhemmin taluttavan Putinia käsikynkkää, mikä netissä tulkittiin jälleen kerran osoitukseksi Venäjän presidentin terveysongelmista.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti