maanantai 12. syyskuuta 2022

Kunnanvaltuutetut vaativat Putinin eroa

Seitsemäätoista Moskovan ja Pietarin kunnallishallintoaluetta edustavat valtuutetut vaativat presidentti Putinin eroa, kertoo verkkolehti The Moscow Times. He ovat alkaneet kerätä allekirjoituksia vetoomukseen ja kehottavat Venäjän muita kunnanvaltuutettuja yhtymään aloitteeseen.

Valtuutettujen mukaan Putinin toimet vahingoittavat Venäjän ja sen kansalaisten tulevaisuutta, ja he vaativat hänen eroaan. Vetoomuksen teksti on tarkoituksella hyvin lakoninen, jotta sen allekirjoittajat välttyisivät syytteiltä viranomaisten halveksunnasta. Presidentin eron vaatimista ei Venäjän lainsäädännössä ole vielä kielletty.

Aikaisemmin vastaavan aloitteen ovat tehneet Pietarin Smolnan ja Moskovan Lomonosovin kunnallishallintoalueiden valtuutetut. Jälkimmäisten mukaan Putin on epäonnistunut maan talouden, kansalaisten elintason ja yhteiskunnallisen vakauden kohentamisessa. He syyttävät presidenttiä agressiivisesta retoriikasta, ydinaseilla uhkailusta ja paluusta kylmän sodan aikaan. Putinin näkemykset ja hallintomalli ovat vanhentuneet ja ne haittaavat Venäjän ja sen inhimillisen potentiaalin kehitystä, sanovat valtuutetut.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti