tiistai 20. syyskuuta 2022

Putin suunnittelee osittaista liikekannallepanoa

Putin suunnittelee osittaista liikekannallepanoa ja sotatilan julistamista, kertoo verkkolehti The Moscow Times viitaten uutissivusto Meduzan lähteisiin presidentin hallinnossa.

Ukrainan onnistuneen vastahyökkäyksen jälkeen Venäjä on päättänyt ryhtyä vastatoimiin liittämällä itseensä Donetskin, Luhanskin, H'ersonin ja Zaporizhzhjan alueet. Presidentin hallinnon mukaan tämän on tarkoitus estää Ukrainan joukkojen eteneminen "Venäjän alueelle". Jos Ukraina ottaa riskin ja jatkaa etenemistään, Putin aikoo julistaa liikekannallepanon Venäjään liitettyjen alueiden puolustamiseksi.  

Meduzan mukaan sotapuolue on voittanut Kremlissä, ja sillä on nyt kova kiire. Sodan kannattajiin kuuluvat Putinin lisäksi muun muassa Yhtenäinen Venäjä -puolueen pääsihteeri Andrei Turtshak ja turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev.

"Kansanäänestykset" miehitetyillä alueilla on tarkoitus järjestää 23.-27. syyskuuta. Putinin odotetaan puhuvan niistä vielä tänään. Kiovassa äänestyksiä kutsutaan "lapselliseksi kiristykseksi uhkailuineen ja pelotteluineen".

"Tältä näyttää tappion pelko. Vihollinen pelkää ja manipuloi alkeellisesti. Ukraina ratkaisee Venäjän kysymyksen. Uhka voidaan poistaa vain väkisin", sanoo Ukrainan presidentin kansliapäällikkö Andri Jermak. Ulkoministeri Dmytro Kuleban mukaan "Ukrainalla on täysi oikeus vapauttaa alueensa ja se tulee jatkamaan niiden vapauttamista, sanoi Venäjä sitten mitä tahansa".

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti