tiistai 27. syyskuuta 2022

Eräs runoilijakohtalo

Poliisi on pahoinpidellyt ja raiskannut Moskovassa pidätetyn runoilijan ja aktivistin, kertoo uutissivusto Meduza viitaten Novaja gazeta Jevropaan. Pahasti hakatun Artjom Kamardinin peräaukkoon työnnettiin rautatanko, minkä jälkeen hänet pakotetiin esittämään videolla "anteeksipyyntö Venäjän monietniselle kansalle".

Kamardin ja kaksi muuta aktivistia pidätettiin eilen ja heidät vietiin Moskovan Tverin piiriin tutkintakomiteaan. Kamardin oli edellisenä päivänä osallistunut liikekannallepanon vastaiseen runotapahtumaan Majakovskin patsaan luona. Siellä hän oli ilmeisesti esittänyt runon, jonka takia häneltä vaadittin anteeksipyyntöä. Runon sanat menevät vapaasti suomennettuna "Eläköön Kiovan Rus, Novorossija - hus". Videolla esiintyy myös kaksi muuta henkilöä, jotka olivat yhdessä Kamardinin kanssa "esittäneet ajatuksiaan Donbasista, venäläissotilaista ja heidän sukulaisistaan".

Kamardin on yhä poliisin käsissä. Samaan aikaan pidätetty Aleksandra Popova on päästetty pois. Popova kertoo että poliisi oli repinyt hänen hiuksiaan, liimannut suun kiinni ja uhkaillut joukkoraiskauksella. Naiselle oli näytetty myös hänen poikaystävänsä Kamardinin raiskausvideo.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti