tiistai 13. syyskuuta 2022

Patriarkka kehottaa rukoilemaan Putinin puolesta

Moskovan patriarkka Kirill kehottaa rukoilemaan presidentti Putinin puolesta, kertoo uutistoimisto Interfax. Patriarkan mukaan Venäjällä on erityinen rooli maailmanhistoriassa, ja nyt tämä erikoistehtävä on jälleen uskottu sille.

"Venäjällä on erityinen historiallinen polku. Kun kaikki on hyvin ja rauhallista, ajattelemme sitä vähän. Mutta kun levottomat ajat koittavat, ihmiset alkavat erityisesti tiedostaa Venäjän yleismaailmallisen, ratkaisevan tärkeän tehtävän. Näin oli muinaisuudessa, ja nyt näköjään tämä erikoistehtävä palaa jälleen ja se asetetaan kansamme harteille", sanoi patriarkka Moskovan Pyhän Danielin luostarissa maanantaina pidetyn liturgian jälkeen.

Venäjän ortodoksisen kirkon johtajan mukaan Venäjä on yksi maailman harvoista itsenäisistä valtioista. "Tämä on suuri etuoikeus, mutta se on myös valtava risti, koska aina löytyy niitä, jotka haluaisivat vetää vaikutuspiiriinsä Venäjän kaltaisen rikkaan ja voimakkaan maan." 

"Tänään me elämme tätä erittäin vaikeaa aikaa, ja siksi rukoilemme erityisesti valtiomme päämiehen ja ylipäällikön Vladimir Vladimirovitsh Putinin puolesta, jolla on erityinen vastuu, samoin kuin kaikkien sotapäälliköiden ja vallassaolijoiden puolesta, jotta herra tekisi heidät viisaammiksi, vahvistaisi, valistaisi, suojelisi synneiltä ja virheiltä ja samalla innoittaisi tekoihin, jotka tuovat isänmaallemme suojaa kaikilta ulkoisilta ja ehkä jopa kaikkein vaarallisimmilta ja kauheimmilta uhilta."

Patriarkka pitää pyhää Daniel Moskovalaista Venäjän korkeimpien vallanpitäjien mallina. "Me uskomme, että niin kauan kun Venäjällä kunnioitetaan pyhiä ruhtinaita ja maamme hallitsijoita, jotka ovat yhdistäneet hengellisen, aineellisen, taivaallisen, maallisen, poliittisen, valtiollisen ja henkilökohtaisen hengellisen urotyön, maamme on todella vahva", sanoo Kirill.

Putinin puolesta rukoilee varmaankin myös Venäjän ortodoksinen kirkko Suomessa, arvelee Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti