keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Menneitä aikoja muistellen

Arkangelin alueella armeijaan mobilisoiduille jaetaan vihkosia kohottamaan taisteluhenkeä, kertoo paikallinen uutissivusto 29.ru. Joissakin niistä on runoja ja lasten kirjeitä, toisissa iskulauseita ja argumentteja "sotilaalliseen erikoisoperaatioon" osallistujien motivoimiseksi. 

"Miksi erikoisoperaatio on alkanut?", kysytään vihkosessa. "Yksinkertaisia vastauksia vaikeisiin kysymyksiin. Jos teille esitetään tällainen kysymys, käyttäkää vain näitä havainnollisia postereita selittääksenne, miksi erikoisoperaatio on alkanut ja mitä vastaan me taistelemme Ukrainassa."

  • "Meidän rajoillemme on rakennettu 'anti-Venäjää'. USA:n johtamat Nato-maat ovat tarkoituksella pumpanneet Ukrainan täyteen aseita ja kalustoa, kouluttaneet sotilaita ja ruokkineet paatunutta russofobiaa. Ukraina olisi joka tapauksessa ollut isäntiensä tuomitsema konfliktiin tulevaisuudessa. Tänään me toteutamme erikoisoperaation ja vaarannamme henkemme, jotta lapsemme eivät joutuisi tekemään sitä."
  • "Ukraina on harjoittanut systemaattista terroria omia kansalaisiaan kohtaan alkaen venäjän kielen käytöstä johtuneista pahoinpitelyistä ja nöyryytyksistä aina Ukrainan armeijan valvomiin kidutuskammioihin ja vankiloihin."
  • "Ukrainan viranomaiset ovat peitelleet murhaajia. Ukrainassa ei ole ollut vain radikaaleja ja ekstremistejä, vaan he ovat myös aktiivisesti osallistuneet politiikkaan, omanneet aseistettuja ryhmittymiä, kiduttaneet ja tappaneet omia kansalaisiaan. Venäjä ja jopa YK ovat kiinnittäneet tähän toistuvasti huomiota."
  • "Meitä on pidetty virallisena vihollisena. Erikoisoperaation aikana joukot ovat onnistuneet kaappaamaan asiakirjoja, jotka vahvistavat Ukrainan suunnitelmat hyökkäyksestä Venäjälle. Tiedossa on myös ydin- ja biologisten aseiden kehittely yhdessä lännen kanssa."
  • "Ukraina on käyttänyt ja käyttää edelleen joukkotuhoaseita. Vuodesta 2014 lähtien Venäjä ja kansainväliset organisaatiot ovat toistuvasti kiinittäneet huomiota Ukrainan armeijan rypälepommeihin ja -ammuksiin. Ukrainalaiset julkisuuden henkilöt ovat toistuvasti ilmoittaneet haluavansa luoda ydinaseita käytettäväksi myös Venäjän alueella."
  • "Ukraina on valmistellut terrrori-iskuja Venäjällä. Venäjän federaation erikoispalvelut ovat toistuvasti raportoineet terrori-iskujen ehkäisemisestä."
"Älä laske päiviä, älä laske virstoja, laske vain denatsifioituja [kirjoitettu sanojen "sinun tappamiasi" päälle] banderalaisia", kehotetaan vihkosessa.

Venäjän uutisille tulee kyynel silmään neuvostoaikojen propagandaa muistellessa. Mutta kopiopaperille tulostettu, saksilla leikattu ja yläkulmasta niitattu lipare ei Internetin aikana jotenkin vain tunnu aivan samalta. Lisäksi se on aivan liian pieni käytettäväksi... 

Kyllä Pravda oli vaan parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti