tiistai 13. syyskuuta 2022

Kommunistijohtaja Zjuganov vaatii liikekannallepanoa

Venäjän kommunistipuolueen johtaja Gennadi Zjuganov kutsuu "sotilaallista erikoisoperaatiota" sodaksi ja vaatii yleistä liikekannallepanoa, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Duuman syyskauden avajaisistunnossa puhuneen Zjuganovin mielestä sodalla voi olla vain yksi lopputulos: voitto tai tappio.

"Erikoisoperaatio Ukrainassa ja Donbasissa on kahden viime kuukauden aikana muuttunut sodaksi. Jokainen sota vaatii ratkaisua. Tarvitaan ennen kaikkea mahdollisimman laajaa voimien ja resurssien mobilisointia", sanoo Zjuganov.

Kommunistipuolueen johtajan mukaan sodalla ja "erikoisoperaatiolla" on eroja: "Operaation voi lopettaa. Sotaa ei voi lopettaa, vaikka haluaisikin, on pakko jatkaa loppuun saakka. Sota voi päättyä kahdella tavalla: voittoon tai tappioon."

Aiemmin liikekannallepanoa on vaatinut Yhtenäisen Venäjän kansanedustaja Mihail Sheremet: "Ilman täydellistä mobilisaatiota ja siirtymistä sotatilaan myös taloudessa me emme voi saavuttaa haluttua tulosta Ukrainassa." Duuman edustajan mukaan "sotilaallisen erikoisoperaation" stauksesta olisi pitänyt luopua jo kauan sitten.

Liikekannallepanosta on Venäjällä ryhdytty puhumaan yhä useammin sen jälkeen, kun Ukraina valtasi takaisin osan Harkovan alueesta. Putinin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan mobilisaatiota ei kuitenkaan tällä hetkellä suunnitella.

PS: Kommunistipuolueen lehdistösihteeri selitti myöhemmin, että Zjuganov oli puhunut "Venäjän talouden, poliittisen järjestelmän ja resurssien mobilisaatiosta", ja että uutiset Zjuganovin kehoituksesta yleiseen liikekannallepanoon ovat "provokaatiota". Lehdistösihteerin mukaan kaikki uutista levittäneet "pitää teloittaa".

"Hui!" sanoo Venäjän uutiset kaksimielisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti