sunnuntai 4. syyskuuta 2022

"Boikotoikaa kiellettyjä artisteja"

Venäjän ihmisoikeusrikoksia ja vaalivilppiä töikseen piilotellut Ella Pamfilova kutsuu sotaa vastustavia artisteja "pettureiksi" ja kehottaa boikotoimaan heidän esiintymisiään, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Jonkinlaisena liberaalina kauan sitten pidetyn Pamfilovan mukaan venäläiset elävät tilanteessa, jossa "maa yritetään tuhota", ja niiden jotka eivät osallistu sotatoimiin, "täytyy ymmärtää vastuunsa" ja "antaa edes vähäinen panos" taisteluun. 

"Älä osta lippua jonkun ihmissuden konserttiin, joka eilen pärjäsi täällä loistavasti, oli taiteilija, ansaitsi ja kahmi rahaa, ja huomenna siitä tuli vielä kannattavampaa - heitti lokaa Venäjän päälle joka puolelta, hoiperteli lännen eteisissä, sai potkun perseeseen, mutta joo, rahaa tekee mieli, ja palasi takaisin", kehottaa keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja hienostuneella tyylillään.

Pamfilova on valmis luopumaan "vielä eilen rakastamansa yhtyeen" esiintymisistä. "En mainitse nimiä, mutta en enää koskaan mene heidän konsertteihinsa. Miksikö? Siksi, että minulle he ovat ihmisiä, jotka ovat pettäneet maansa."

Pamfilova unohtaa mainita, että Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen jopa 30 prosenttia venäläisistä artisteista on joutunut lopettamaan esiintymisen tai poistunut ulkomaille. Vainon kohteeksi on joutunut muusikoiden lisäksi myös muita taiteilijoita. Amerikkaan paennut Tshehovin näytelmien ohjaaja Dmitri Krymov kuvailee venäläisen kulttuurin tilannetta "kirveen iskuiksi kirsikkatarhassa": "Kirsikkapuut hakataan nurin suoraan silmien edessä. Tämä on loppu."

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti