sunnuntai 25. syyskuuta 2022

"On tapahtunut kauhea virhe..."

Propagandisti sai sätkyn, kun hänen ystävänsä kutsuttiin armeijaan, kertoo talouslehti Kommersant. Television ykköskanavan kirjeenvaihtaja ja Venäjän hyökkäyssodan innokas kannattaja Irina Kuksenkova yrittää pelastaa liikekannallepanolta lääkäriystävänsä Olesjan, joka on kahden lapsen äiti:

"Auts. En usko, että tämä on totta. Yritän saadan yhteyden Vladimirin kutsuntatoimistoon ja selvittää, onko sikäläinen sotakomissaari lainkaan selvin päin ja järjissään. Ystävättäreni Vladimirista itkevät puhelimessa, että meidän Olesja vietiin eilen sotaharjoituksiin. Kyllä, hän on sydänlääkäri, mutta hänellä on kaksi alaikäistä lasta. Soitan Olesjalle viiden minuutin välein, mutta hän ei vastaa. Eilen viimeisessä keskustelussa hän sanoi, että häntä pidetään Kovrovissa harjoituksissa kuukauden ajan ja sitten lähetetään rintamalle. Hänen mukaansa heitä on siellä nyt neljä Vladimirin kutsuntatoimiston viemää naista. Minusta tuntuu, että tämä on jokin virhe, tyhmä pila..."

Kuksenkova ilmoitti myöhemmin soittaneensa Moskovaan, koska Vladimirin kutsuntatoimisto ei vastaa. Siellä ihmeteltiin asiaa ja kysyttiin ironisesti, "josko Olesja olisi mennyt merten taa". Moskovasta sanottiin, että naiset, joilla on alle 16-vuotiaita lapsia, on vapautettu asepalveluksesta myös sota-aikana.

Kommenteissa arvellaan, että uutinen on lanseerattu tarkoituksella. Sen tehtävänä on antaa toppatakkiväelle toivoa, että summittaisissa sotaväenotoissa olisi kysymys vain "yksittäisistä ylilyönneistä".

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti