tiistai 20. syyskuuta 2022

Kahdella prosentilla venäläisistä on Schengen-viisumi

Valtiollinen tutkimuslaitos Vtsiom esittelee ulkomaanmatkailua koskevan kyselytutkimuksensa tuloksia. Sen mukaan 23 % venäläisistä on käynyt viimeisten viiden vuoden aikana ulkomailla. Ulkomaanpassi on 29 prosentilla ja Schengen-viisumi kahdella prosentilla. Puhelinhaastatteluun osallistui 1600 yli 18-vuotiasta venäläistä.

Kyselyn mukaan 9 % venäläisistä on käynyt viiden vuoden aikana Schengen-alueella ja 8 % Turkissa. Matkailuun vaikuttavat henkilön ikä, koulutus, elintaso ja kaupunkilaistumisaste. Tyypillinen ulkomaanmatkailija on nainen (25 %, miehistä 20 %), 35-44-vuotias (31 %), korkeakoulutettu (37 %), elintasoonsa tyytyväinen (30 %) ja Moskovassa tai Pietarissa asuva (48 %). Vähäisintä matkailu on huonosti koulutettujen, maalla asuvien ja paljon televisiota katsovien keskuudessa. Moskovalaisista ja pietarilaisista Schengen-viisumi on joka kymmenennellä.

Joka viides ulkomaanpassin haltija aikoo uudistaa sen lähiaikoina. Passittomat kansalaiset eivät juurikaan suunnittele sen hankkimista. Maailmanpoliittinen tilanne ei tunnu häiritsevän nuorten (16-21 %) ja suurkaupunkien asukkaiden (20 %) matkailua.

Aikaisemmin tehdyn kyselyn mukaan 69 % venäläisistä ei ole koskaan käynyt ulkomailla.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti