torstai 22. syyskuuta 2022

Valko-Venäjä kieltää auto-, kone- ja laiteviennin Venäjälle

Valko-Venäjä kieltää autojen, koneiden ja laitteiden viennin Venäjälle ja Euraasian talousliittoon, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Kielto alkaa huomenna ja on voimassa maaliskuuhun 2023 saakka, sanotaan maan hallituksen päätöksessä.

Vientikielto käsittää 250 tavaralajia: henkilöautot, moottoripyörät, polkupyörät, lentokoneet, lääkintälaitteet, junaveturit, vaunut, traktorit, erilaiset työkalut ja laitteet, kaasugeneraattorit, ydinreaktorit, lämpöelementit, maa- ja metsätalouden laitteet, akut, pölynimurit, älypuhelimet jne. Se ei kuitenkaan koske tavaroita, joilla on kertaluonteinen vientilisenssi, eikä tuotteita, joiden valkovenäläinen tai venäläinen alkuperä on vahvistettu todistuksella.

Valko-Venäjä on aiemmin rajoittanut elintarvikkeiden vientiä talousliiton ulkopuolelle. Monien suurten ulkomaalaisten yritysten vetäydyttyä Venäjältä monet venäläiset ovat alkaneet käydä ostoksilla Valko-Venäjällä, johon pakotteet ovat vaikuttaneet vähemmän. Matkatoimistot järjestävät maahan ostosmatkoja, joiden aikana on mahdollista saada Visa- tai Mastercard-kortti paikallisesta pankista.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti