sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Kutsutut ryntäävät tekemään testamentteja

Kutsuntamääräyksen saatuaan pitää ehtiä paitsi viinakauppaan, myös notaarin luokse tekemään testamentti, kertoo Business FM. Moskovan ja lähialueen notaaritoimistot ovat tällä hetkellä pahasti ruuhkautuneet.

Notaarin luokse pyrkivät ovat etupäässä kutsuntaikäisiä miehiä. He haluavat tehdä testamentin tai yleisvaltakirjan lähisukulaisille. Tällaisen asiakirjan avulla sukulaiset voivat käyttää armeijaan kutsutun omaisuutta tämän poissa ollessa tai kuoleman jälkeen. Valtakirja mahdollistaa myös henkilön asioiden hoitamisen ja esimerkiksi postin vastaanottamisen.

Radioaseman haastatteleman juristin mukaan armeijaan kutsutut rinnastetaan sopimussotilaisiin. Heidän tililleen maksetaan palkkaa ja haavoittumisen tai kuoleman jälkeen määrätyt korvaukset. Henkilön kuoltua hän pankkitilinsä suljetaan, eikä kukaan voi käyttää hänen omaisuuttaan puoleen vuoteen ennen perillisten ilmaantumista. Testamentin tai valtakirjan tekeminen varmistaa rintamalle lähtijän viimeisen tahdon toteutumisen ja helpottaa läheisten elämää. "Ehkä siksi notaarien ympärillä käy nyt sellainen kuhina", toteaa juristi kainosti.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti