perjantai 16. syyskuuta 2022

Venäjän televisio halventaa Elisabet II:n muistoa

Rossija 1 -kanavan ohjelmassa 60 minut näytettiin hiljattain "uutisaihe", jossa yritetään kaikin tavoin halventaa Elisabet II:n muistoa. Kanavan propagandisti Olga Skabejeva väittää, että kuvassa näkyy kuningatar nuorena:

"Afrikkalaiset sanovat, etteivät he sure Elisabetin kuolemaa, koska tämä muistuttaa heitä sorrosta ja orjuudesta. Jotta ymmärtäisitte, millainen Elisabet oli: kuvassa on kuningatar nuorena. Näin hän ruokki Afrikan orjuutettujen kansojen lapsia. Katsokaa tätä "hyvyyttä": kuin eläimiä eläintarhassa. Tämä video kuvastaa lännen ja anglosaksien suhtautumista kaikkiin tässä maailmassa, tietysti lukuun ottamatta heitä itseään."

Verkkolehti The Insider kertoo, että elokuva on otettu Ranskan siirtomaassa Annamissa (nykyään osa Vietnamia) vuonna 1899, 27 vuotta ennen kuningattaren syntymää. Siinä ranskalaisen kenraalikuvernöörin vaimo ja tytär heittelevät rahoja paikallisille lapsille. Tarkkasilmäinen katsoja erottaa kiinankieliset kirjoitukset seinillä ja lasten epäafrikkalaisen ulkonäön.

Hieman aiemmin Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova valitteli, ettei Venäjän valtuuskuntaa ole kutsuttu kuningattaren hautajaisiin Ukrainassa jatkuvan hyökkäyssodan takia. Zaharovan mukaan Britannian kansallisen tragedian hyväksikäyttö on moraalitonta. "Tämä on erityisen rienaavaa Elisabet II:n muistoa kohtaan, sillä hän palveli toisen maailmansodan aikana Britannian asevoimien aluepuolustusjoukoissa taistellen natseja ja heidän ukrainalaisia apureitaan vastaan", sanoo ulkoministeriön tiedottaja.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti