torstai 15. syyskuuta 2022

"Lapsia oli ruokittu vahingossa"

Petroskoilainen toimittaja ja kolmen lapsen äiti Marina Bedorfas ihmetteli hiljattain yhteisöpalvelu VKontaktessa, miksi hänen lapsensa eivät saa enää ilmaista lounasta koulussa, kertoo Daily Karelija. "Vaalien jälkeen me olemme yhä monilapsinen perhe, mutta meitä ei ole tunnustettu vähävaraisiksi. Lapset ovat kahden vuoden ajan saaneet kouluateriat, eikä sitä varten ole tarvinnut olla 'rutiköyhä'. Sain kuulla uudesta määräyksestä vasta tänään, kun lapset oli viivattu yli listasta ja lähetetty nälkäisinä pois ruokalasta", kirjoittaa Bedorfas.

Petroskoin kaupunginjohtaja Vladimir Ljubarski vastaa Bedorfasille, että lapsia oli ruokittu vahingossa. Koulu oli huomannut virheensä ja korjannut sen. Ljubarskin mukaan "Venäjällä on luotu sosiaalinen valtio. Maassamme on paljon tuki- ja apuohjelmia, esimerkiksi äitiyspääoma" (yhteensä 693 100 ruplaa kahdesta lapsesta, päivän kurssilla 11 722 euroa).

Venäjän uutiset muistuttaa, että Venäjällä ei ole yleistä kouluruokailua. Karjalan tasavallassa ilmaisiin kouluaterioihin (kuvassa) ovat oikeutettuja kaikki 1.-4. luokkien oppilaat, vähävaraiset perheet, orvot, invalidit sekä Donetskin ja Luhanskin "kansantasavaltojen" lapset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti