tiistai 27. syyskuuta 2022

Venäjän armeija pelkää älypuhelimia

Näppäinpuhelinten kysyntä kasvaa Venäjällä, kertoo talouslehti Forbes. Kuluneen viikon aikana niiden myynti on lisääntynyt kymmeniä prosentteja. Puhelinyhtiö MTS raportoi 86 prosentin kasvusta.

Analyysitoimisto Telecom Dailyn mukaan 25 % venäläisistä ostaa normaaliaikanakin näppäinpuhelimia. Nyt niiden osuus on kasvanut 35-37 prosenttiin. Kysynnän kasvusta huolimatta näppäinpuhelimista ei pitäisi tulla pulaa, sillä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä niitä tuotiin Venäjälle 43 % enemmän kuin viime vuonna.

Syy perinteisten matkapuhelinmallien suosioon on yksinkertainen. Liikekannallepanossa armeijaan kutsutut voivat ottaa mukaansa vain näppäinpuhelimen. Älypuhelimet on luovutettava joukko-osastoon saapumisen jälkeen komppanian päällikölle.

Lainopillisia neuvoja jakava sivusto kysyy retorisesti, miksi armeija pelkää älypuhelimia:

"Mikseivät sotilaat saa käyttää sosiaalista mediaa ja näyttää, miten hyvät oltavat heillä on? Kertoa arjesta ja jakaa kuvia, joissa kaikki ovat terveitä, hyvin ruokittuja ja lämpimissä vaatteissa? Vastaus lienee itsestään selvä. Varsinkin kun eräät virkamiehet sanovat, että 'komppania menee lahdattavaksi'."

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti