tiistai 27. syyskuuta 2022

Rikkaat pakenevat yksityiskoneilla

Varakkaat venäläiset vuokraavat yksityiskoneita päästäkseen pakoon Putinin likekannallepanoa, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Paikka yksityislennolle maksaa 1,2 - 1,5 miljoonaa ruplaa, mutta kaikille halukkaille ei riitä tilaa koneissa.

"Tilanne on tällä hetkellä aivan hullu", sanoo Your Charter -yhtiön johtaja. "Aikaisemmin saimme 50 varausta päivässä, mutta nyt niitä on noin viisi tuhatta." Yhtiö yrittää vastata kysyntään vuokraamalla isompia koneita.

FlightWayn johtajan mukaan suihkukoneiden kysyntä on kasvanut 50-kertaiseksi pakotteista johtuvan heikon saatavuuden takia. Kysyntä on nyt suurempaa kuin tarjonta, ja hinnat nousevat pilviin. Koneita vuokraavat myös yhtiöt, jotka evakuoivat työntekijöitään Venäjältä.

Venäläiset yrittävät paeta maasta ennen rajojen sulkemista. Sunnuntaista lähtien on ollut tapauksia, joissa rajanviranomaiset ovat estäneet ihmisten maasta poistumisen. Lentokentille on toimitettu luetteloita armeijaan kutsutuista henkilöistä. Kutsuntatoimistot välittävät rajavartijoille tietoja sähköisessä järjestelmässä.

Konsulttiyhtiö Henley & Partnersin mukaan 15 % Venäjän miljonääreistä saattaa jättää maan tämän vuoden loppuun mennessä. Liikekannallepano lisää muuttovirtaa entisestään.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti