maanantai 5. syyskuuta 2022

Pakotteet purevat mobiiliverkkoihin

Venäjän kansallinen digitalisaatiohanke kärsii pakotteiden aiheuttamasta laitteistopulasta, kertoo talouslehti Kommersant. Suunnitelmat 4G-verkkojen rakentamisesta maaseudulle ovat vähällä kariutua satojen tukiasemien puutteen takia. Ongelmaa on yritetty ratkaista olemassa olevien asemien yhteiskäytöllä.

Jatkossa vallanpitäjät luottavat venäläiseen laitteistoon, jonka tuotantoa ei kuitenkaan vielä ole olemassa. Kommersantin lähteiden mukaan kotimaisen tuotannon käynnistämiseen menee noin kaksi vuotta ja massatuotannon aloittamiseen vielä puolitoista vuotta lisää.

Venäjän digitalousministeriö pyytää tänä vuonna leikkaamaan Internet-laajakaistan rakentamista 800 paikkakunnalla. Jäljelle jää 1400 asutusta. Ministeriö selittää vähennystä ulkomailta tuotavan televiestintälaitteiston puutteella sekä tarpeella etsiä korvaavia ratkaisuja.

Hyökkäyssodan alkamisen jälkeen Nokia ja Ericsson ovat lopettaneet televiestintälaitteiden viennin Venäjälle. Toimitukset on keskeyttänyt myös kiinalainen Huawei. Tukiasemien valmistuksen aloittamista suunnitteleva Rostehin tytäryhtiö Spektra kertoo, että se aikoo unohtaa 5G-verkot ja keskittyä 4G-asemien rakentamiseen. Tuotannon aloitusajankohtaa ei kuitenkaan vielä pystytä nimeämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti