tiistai 20. syyskuuta 2022

Turkkiin kannattaa ottaa käteistä mukaan

Venäläisiä kehotetaan varaamaan Turkin-matkoilleen käteistä Mir-maksukorttiin liittyvien ongelmien takia, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Suosituksen on antanut Venäjän matkatoimistojen yhdistys Ator.

Turkkilaiset pankit ja hotellit eivät enää ota vastaan venäläistä Mir-maksukorttia. Esimerkiksi Antalyasta löytyy vain yksi pankkiautomaatti, josta saa kortilla Turkin liiroja. Ator kehottaa matkailijoita ottamaan Turkkiin dollareita ja euroja, varaamaan all inclusive -matkoja tai käyttämään niiden venäläispankkien kortteja, joille ei ole määrätty pakotteita.

Turkkilaiset pankit vahvistavat, että Mir-korttien palvelun lopettaminen liittyy Yhdysvaltojen ja Britannian Venäjä-pakotteisiin. Maksujärjestelmän vastaisia pakotteita suunnittelee myös Euroopan unioni. EU:n diplomaattiedustajan Peter Stano varoittaa Turkkia pakotteiden kiertämisestä. Hän muistuttaa että EU:n jäsenehdokkaan ulkopolitiikan "pitäisi olla yhdenmukainen Euroopan unionin ulkopoliittisten päätösten kanssa".

Turkin lisäksi Mir-kortit hyväksytään kymmenessä maassa, joista vain Vietnam ja Etelä-Korea ovat entisen Neuvostoliiton ulkopuolella.

PS: Sittemmin Mir-maksukortti on hylätty myös Armeniassa, Kazakstanissa ja Vietnamissa.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti