torstai 22. syyskuuta 2022

Reserviläisiä kielletään poistumasta asuinpaikoistaan

Venäjään kuuluvassa Tatarstanissa reserviläisiä kielletään poistumasta asuinpaikoistaan, kertoo talouslehti Kommersant. Käskyn on antanut tasavallan sotakomissaari ja se on julkaistu alueviranomaisten sanomalehdessä.

Asiakirjan mukaan reserviläisiä, jotka eivät ole saaneet mobilisointikäskyä tai kutsua sotakomissariaattiin, on tilapäisesti kielletty matkustamasta hallintopiirinsä tai kaupunkinsa ulkopuolelle. Käskyn tai kutsun saaneiden tulee saapua niissä mainittuihin kokoontumispaikkoihin ilmoitettuna aikaa. Työnantajien pitää maksaa heille loppupalkka ja irtisanoa työsuhde. Jos reserviläiset asuvat Tatarstanissa tilapäisesti, heidät määrätään välittömästi siirtymään vakituiseen asuinpaikkaansa ja hakeutumaan omaan asevelvollisuustoimistoonsa.

Tasavallan sotakomissaarin mukaan osana liikekannallepanoa asukkaiden ja organisaatioiden on toimitettava käyttökelpoisia ajoneuvoja, tienrakennus-, kaivos- ja muita koneita asevelvollisuusviranomaisten käskyjen mukaisesti. Määräyksistä kieltäytymisestä seuraa rangaistus.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti