lauantai 17. syyskuuta 2022

Venäjän "isänmaalliset" koululaiset haluavat muuttaa ulkomaille

Venäjän keski- ja yläkoululaisista 68 % pitää itseään isänmaallisina. Samaan aikaan 46 % heistä haluaa muuttaa ulkomaille, kertoo verkkolehti The Moscow Times talouslehti Vedomostiin viitaten. Tiedot perustuvat Venäjän koulutusakatemian lasten, perheen ja kasvatuksen instituutin tekemään kyselytutkimukseen.

Isänmaallisten koululaisten osuus on tutkimuksen tekijöiden mukaan kasvanut 11 % viime vuodesta, vaikka viime vuonna instituutti ilmoitti, että heitä oli 76 %. Vähiten patriootteja on ammattikouluissa ja sisäoppilaitoksissa. Sotilaskasvatusta antavissa kouluissa ja luokilla isänmaallisuuden aste ei poikkea muista kouluista. Aikuisten keskuudessa isänmaallisia on toisen tutkimuksen mukaan jopa 85 %.

Venäjän opetusministeriö riensi uutisen jälkeen kumoamaan tiedon koululaisten muuttohalukkuudesta, ja instituutin sivuilla tutkimus julistettiin "väärennökseksi". Ilmeisesti samasta tutkimuksesta raportoitiin kuitenkin jo heinäkuussa, jolloin kerrottiin, että 11 % koululaisista haluaa muuttaa pysyvästi ulkomaille. Tutkimuksen johtopäätöksissä todettiin tuolloin, että nuorten "sanat perinteisistä henkisistä ja moraalisista arvoista ovat luonteeltaan enemmän deklaratiivisia kuin heijastavat todellista tilannetta. Käsite 'perinteiset arvot' on monille eräänlainen puheenparsi eikä todellinen elämänasenne."

Venäjän uutisille jää epäselväksi, ovatko koulutusakatemian tutkimukset kokonaan väärennöksiä vai vaihtelevatko vain niiden tulokset?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti