lauantai 10. syyskuuta 2022

Kun kirppu puree sinua...

Siperialaisen Ust-Kutin kaupungin koulu no 7 suljettiin tällä viikolla kahdeksi päiväksi kirppujen ja rottien karkottamista varten, kertoo paikallinen uutissivusto. Oppilaat olivat alkaneet valittaa kirppujen puremista koulussa. Kirppuja levittävät vanhassa ja rähjäisessä koulurakennuksessa elävät rotat. Vanhemmat ovat huolissaan syöpäläisten aiheuttamista taudeista.

Koulu no 7 sai viime vuonna kyseenalaista mainetta, kun television TNT-kanavan koomikko "pelotteli sillä Nato-maita". Viranomaiset lupasivat pystyttää uuden koulurakennuksen, mutta sen jälkeen mitään ei ole tapahtunut. Osa vanhasta rakennuksesta on nyt käyttökiellossa. Kaupungin kymmenestä koulusta neljä on suljettu teknisten ongelmien takia.

"Voi köyhää Ust-Kutia ja sen asukasparkoja", kirjoittaa sivuston toimittaja. "Samaan aikaan kun tiede ja teknologia ovat nostaneet ihmiskunnan elintason ja mukavuudet ennen näkemättömän korkealle, meidän kaupungissamme rottien levittämät kirput purevat lapsia koulutunneilla. Aivan kuin keskiajalla."

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti