tiistai 20. syyskuuta 2022

Venäläisiä sotilaita kehotetaan antautumaan

Nuorisoliike Vesna kehottaa venäläisiä sotilaita antautumaan ennen kuin siitä tehdään rikos. Duuman hyväksymät muutokset Venäjän rikoslakiin voidaan vahvistaa jo huomenna, kuten Venäjän uutiset on kertonut. Tämä muuttaa perusteellisesti niiden tilanteen, jotka eivät halua osallistua "sotilaalliseen erikoisoperaatioon".

Uuden lain vahvistamisen jälkeen kieltäytyminen osallistumasta sotaan johtaa kolmen vuoden vankeusrangaistukseen ja antautuminen vangiksi kymmenen vuoden tuomioon. Laki on voimassa myös siinä tapauksessa, että sotatilaa ei julisteta. Muutokset koskevat paitsi Ukrainassa sotivia, myös Venäjällä koulutustaan saavia sotilaita. Tähän saakka sotimasta kieltäytyminen on ollut lain mukaan mahdollista, eikä siitä ole useinkaan ollut mitään seurauksia.

Vesna kehottaa venäläisiä sotilaita joukko-osastoissa ja rintamalla kieltäytymään mahdollisimman nopeasti "erikoisoperaatiosta" tai antautumaan vangiksi. "Tämä on todennäköisesti teidän viimeinen tilaisuutenne, ja sitä on hyödynnettävä lähimmän vuorokauden aikana", sanotaan vetoomuksessa.

"Teidän ei tarvitse kuolla Putinin puolesta. Palatkaa kotiin äitienne, vaimojenne ja lastenne luokse. Teitä kaipaavat Venäjä ja rakastamanne ihmiset. Vallanpitäjille te olette vain tykinruokaa, jota tuhlataan ilman mitään järkeä ja tarkoitusta."

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti