perjantai 16. syyskuuta 2022

85-vuotias sai syntymäpäivälahjaksi 300 ruplaa

Siperian Tobolskissa asuva 85-vuotias Lilija Generalova sai entiseltä työnantajaltaan syntymäpäivälahjaksi 300 ruplaa (5,05 euroa), kertovat tjumenilainen uutissivusto 72.ru ja Putinin suosikkilehti Komsomolskaja pravda. Summa oli alun perin 500 ruplaa, mutta Generalovan entisen työpaikan aluesairaala no 3:n kirjanpitäjä oli vähentänyt siitä 200 ruplaa "lahjaveroa". Nolointa asiassa on, että lahja ojennettiin vanhukselle syyskuussa, vaikka hänen syntymäpäivänsä oli huhtikuussa.

Leningradin piirityksen kokenut Generalova jäi nelivuotiaana yksin, kun hänen äitinsä, siskonsa ja veljensä kuolivat nälkään. Hän on yhä hyvässä kunnossa ja hoitaa itse asiansa. Generalovan tyttären mukaan olisi ollut parempi, jos hänen äitinsä olisi saanut entiseltä työnantajalta syntymäpäivänään yhden kukan: "Se olisi ollut hänestä mukavaa, mutta tämä on yksinkertaisesti häpeällistä!"

Komsomolkan Tjumenin-painos kertoi aiemmin Abatskojen piirissä asuvasta 94-vuotiaasta eläkeläisestä, joka sai voiton päivänä lahjaksi kivikovan piparkakun.

Mitenkäs ne laulun sanat menivätkään? "Nuorisomme ei oo tietä vailla, vanhustamme kunnioitetaan", muistelee Venäjän uutiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti