maanantai 26. syyskuuta 2022

"Sotilaan kuolema pesee kaikki synnit pois"

Moskovan patriarkka Kirill kehottaa venäläisiä uhrautumaan maan hyökkäyssodassa Ukrainaa vastaan, kertoo verkkolehti The Moscow Times. Patriarkan sunnuntaina pitämä saarna on julkaistu Venäjän ortodoksisen kirkon sivustolla.

"Jos joku velvollisuudentunnon tai valan täyttämisen takia pysyy uskollisena kutsumukselleen ja kuolee sotilasvelvollisuutta täyttäessään, niin hän suorittaa epäilemättä uhrausta vastaavan teon. Hän uhraa itsensä toisten puolesta. Siksi me uskomme, että tämä uhri pesee pois kaikki synnit, jotka ihminen on tehnyt", sanoo Kirill.

Patriarkka viittaa Jeesukseen, joka hyväksyi teloituksen ihmisten syntien vuoksi. "Jos Jumala antaa pojassaan ihmiselämänsä muiden ihmisten tähden, ihmissuvun tähden, niin uhrauksellisuus on korkein osoitus ihmisen rakkaudesta lähimmäisiään kohtaan", toteaa Venäjän ortodoksisen kirkon johtaja hieman kryptisesti. Hän kehottaa kaikkia sotilaita täyttämään rohkeasti velvollisuutensa.

Kirill on saarnoissaan toistuvasti puolustellut Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa. Hän väittää, että Venäjä on "rauhaa rakastava valtakunta", joka "ei osallistu sotilaallisiin seikkailuihin" eikä ole "koskaan hyökännyt kenenkään kimppuun", vaan "puolustaa vain omia rajojaan". Patriarkan mukaan kenelläkään Venäjän sotilaista "ei pidä olla minkäänlaisia epäilyksiä valitun tien oikeellisuudesta".

Patriarkka Kirill kertoi aiemmin, että "todellisesti uskova ihminen tai sotilas ei pelkää kuolemaa". Samaan aikaan hän ajelee panssarimersulla ja nauttii federaation turvallisuuspalvelun suojelua.

Venäjän uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti